EPZ Borssele

EPZ is de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland. Naast de enige kerncentrale van Nederland exploiteren ze een kolencentrale met een biomassameestookinstallatie en een windpark. Lubrafil werkt al sinds 2001 als leverancier voor EPZ.


Opdrachtgever EPZ
Locatie Borssele
Systeem

Boll & Kirch automatisch filter
Medium: Zeewater
Type: 6.18DN50 en 6.04

Lubrafil, Boll & Kirch, Swan de optimale combinatie van analyzer en filter

dummy image

EPZ neemt op de locatie Borssele zeewater in dat wordt gebruikt als koelwater. Aan het zeewater wordt chloor toegevoegd. Chloreren is tegen bacteriëngroei en aangroei van onder andere de zoutwatermossel. Aangroei hiervan vermindert namelijk de doorstroming van de koeler. Het chloreren is een kritisch proces wat binnen wettelijke normen moet blijven.

Het meten van het chloorgehalte gebeurt door zogenaamde analyzers met daarvoor een filter. In eerste instantie had EPZ hier een Y-type uitvoering filter en een bepaald merk analyzer. Deze combinatie zorgde voor veelvuldige verstoppingen van zowel de analyzer als het filter.

Boll & Kirch automatisch filter

De oude analyzers zijn vervangen door exemplaren van het merk Swan en de Y-type filters door een Boll & Kirch type 6.18 met een zeewaterbestendige rubberen bekleding. We hebben filterkaarsen met speciale FouleX coating ingezet. FouleX is een speciale zilverachtige laag op de filterkaarsen ter voorkoming van aangroei van micro-organismen. Het resultaat is dat de filters gedurende het seizoen niet meer geopend hoeven te worden en slechts jaarlijks preventief onderhoud voldoende is.

Voor kleinere capaciteiten heeft Lubrafil speciaal voor deze toepassing het Boll & Kirch filter type 6.04 aangepast met een zee waterbestendige coating. Type 6.04 is wat capaciteit en inbouwomvang betreft uitermate geschikt voor de module waar ook de analyzers in gemonteerd zijn.

Gezien de positieve oplossing en goede samenwerking heeft EPZ het systeem uitgebreid met een tweede set.   

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?