Europafilter

Keep it clean, keep it green!

dummy image

Het innovatieve ultrafiltratie oliereinigingssysteem van het Zweedse merk Europafilter kent zijn oorsprong in de visserij sector. Het ontwerp is ontstaan uit problemen met de kwaliteit van hydraulische olie en vooral de gevolgen van de “slechte” kwaliteit van deze olie. Daarbij moet u niet alleen denken aan de slechte visvangst met als gevolg financiële verliezen, maar vooral ook aan de impact op het milieu.

Deze gepatenteerde filtratietechniek op het gebied van het reinigen van olie is verder doorontwikkeld tot een uniek oliereinigingssysteem wat zowel in de scheepvaart als in de industrie breed wordt ingezet. (In 2004 winnaar van de “productivity and maintenance award” in Zweden.) Zelfs in de olie- en gasmarkt, waar de processen zeer kritisch zijn, levert een Europafilter systeem snel financieel, stand tijd en milieurendement op.

Europafilter produceert alles in Zweden en gebruikt een toegewijd, relatief klein, dealernetwerk om de wereld te bedienen met kennis en systemen. Voor de Nederlandse markt zag Lubrafil mogelijkheden in bepaalde niches van marktsegmenten waar we al actief zijn. Vandaar dat Lubrafil begin 2015 een duurzaam partnerschap met Europafilter is aangegaan en het dealerschap voor de Nederlandse markt heeft verworven.

dummy image

De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een ervaren en professionele organisatie met een portfolio van tevreden klanten over heel de wereld. Organisaties als Statoil, Maersk Stenna Drilling, ABB, SKF, Volvo, Exxon, E.ON, Scania en nog vele andere behoren internationaal tot de tevreden gebruikers van het Europafilter systeem.

Ga naar Europafilter

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?