Megacutter project Boskalis - IHC

10-10-2018

Midden april 2017 heeft Koninklijke Boskalis WestMinster N.V. (Boskalis) een nieuwe zelfvarende megacutter besteld bij IHC Merwede (IHC). Het betreft een zusterschip van de “Helios” welke inmiddels in de vaart is.

Deze beide nieuwe schepen hebben vanwege betrouwbaarheid/bedrijfszekerheid een behoorlijke hoeveelheid Boll & Kirch Smeerolie- en Brandstoffilters aan boord, voor hoofd en hulpsystemen, geleverd door Lubrafil.

In totaal betreft het per schip een 3-tal Automatische filters en ongeveer 30 stuks Enkelvoudige en Duplex filters. Alsmede is elke schip uitgerust met een ultrasoon reinigings-unit van Boll&Kirch.  

Deze unit zal worden ingezet om de metaalgaas filterelementen, die geïnstalleerd zijn in de bovenstaande filters, ultrasoon te reinigen. Deze reiniging is zeer effectief en bespaart tevens veel tijd en kosten doordat dit proces op het schip kan worden uitgevoerd.

Juist de keuze voor het gebruiken van reinigbare metaalgaas elementen is een stuk milieuvriendelijk dan de zg dispossables (Wegwerpelementen) en dit past uiteraard in het duurzame strategie beleid wat Boskalis voert.

Megacutter Helios
Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?