Vervanging automatisch smeeroliefilter MV Iver Ability

Lubrafil Filtration is door de rederij van het schip benaderd om het automatisch smeeroliefilter type 6.46 van het merk Boll & Kirch aan boord te controleren. De scheepsmotor werd op dat moment gereviseerd in de Rotterdamse haven en onze klant wilde graag een controle op eventuele slijtage aan het filter en reparatie indien noodzakelijk.

De filterinstallatie was zeer oud, waardoor de kosten om onderdelen te vervangen en het filter te reviseren erg hoog zouden zijn. In overleg met de rederij is er dan ook voor gekozen om een geheel nieuw automatisch smeeroliefilter te plaatsen. Dat is een Boll & Kirch 6.64.07DN150 geworden. De oude filterinstallatie beschikte niet over een sludge (slib) filter. Dit is voor het nieuwe filter, op verzoek van de klant en op advies van Lubrafil Filtration, natuurlijk gelijk meegenomen.

De nieuwe Boll & Kirch 6.64.07 heeft vele voordelen. Zoals spoeling op tijd en drukverschil, filterkaarsen worden met perslucht schoon geblazen en de filterinstallatie werkt geheel zelfstandig door de aanwezige elektromotor. De vervuilde olie gaat via de sludge filterbehuizing richting de vuilolietank en tenslotte worden alle filterspoelingen geregistreerd door de elektrische besturingskast.

De scheepswerf heeft het oude filter gedemonteerd en de nieuwe installatie ingebouwd en aangesloten. Lubrafil Filtration heeft vervolgens de 6.64.07 van Boll & Kirch mechanisch en elektrisch gecontroleerd en getest op de juiste werking. De motor is weer volledig beschermd en het schip kan weer vele jaren vooruit.

Links de oude 6.46 en rechts de nieuwe 6.64.07DN150 beiden van Boll & KirchNote

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?