Boll&Kirch bedrijfswaterfilters voor Project “Nieuwbouw Waterlijn rwzi Utrecht”

De combinatie Heijmans Infra B.V. en GMB Civiel B.V. bouwt momenteel een nieuwe rioolwaterzuivering (rwzi) voor de stad Utrecht. De combinatie heeft ook zorggedragen voor het ontwerp en is verantwoordelijk voor het 10-jarig beheer en onderhoud van de zuivering.

Op de ‘oude’ rwzi Utrecht draaien al sinds jaar en dag Boll&Kirch filters. Lubrafil Filtration levert aan de nieuwe rwzi Utrecht ook weer een belangrijke bijdrage. In de pompenruimte van het nieuwe bedrijfswatergebouw zijn sinds enige tijd vier stuks Boll&Kirch bedrijfswaterfilters in bedrijf, elke goed voor 320 m3/hr. Twee zelfreinigende groffilters staan in een 1+1 opstelling ter bescherming van de bedrijfswaterpompen van de bedrijfswaterinstallatie. Twee zelfreinigende fijnfilters staan in een 1+1 opstelling aan de perszijde van de pompen. De groffilters reinigen zichzelf met op druk gebracht gefilterd water van de fijnfilters. Hiermee is de gehele bedrijfsfilterinstallatie volledig zelfreinigend. De filterkaarsen in de filters zijn voorzien van een speciale FouleX coating, om de aangroei van micro-organismen tegen te gaan. Het groffilter is daarnaast ook nog eens voorzien van speciale lengtekaarsen voor een optimale terugspoeling. Het geheel is geleverd als package unit waarbij klant-specifieke wensen in monitoring en aansturing (op afstand) ook door Lubrafil Filtration zijn verzorgd.

Lubrafil Filtration verzorgt het preventief onderhoud aan alle bedrijfswaterfilters op de rioolwaterzuiveringen binnen het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Ook aan deze nieuwe Boll&Kirch filters zal Lubrafil Filtration gedurende het 10-jarig beheer van de combinatie, het preventief onderhoud verzorgen,

 Opstelling;

  • 2x Boll&Kirch filter 6.19-DN250 (groffilter in de zuigzijde van de pompen)
  • 2x Boll&Kirch filter 6.18-DN200 (fijnfilter in de perszijde van de pompen)

 

Systeem Boll&Kirch filter 6.19 DN250
Systeem Boll&Kirch filter 6.18 DN200Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?