Tata Steel IJmuiden

Bij Tata Steel IJmuiden zijn vanuit historie veel Boll & Kirch filters in gebruik gesteld. Door de continue bedrijfsvoering en vaak zware bedrijfsomstandigheden worden er vele automatische terugspoelfilters toegepast voor verschillende vloeistof stromen zoals: spoelwater, quenchwater maar ook voor het filteren van oliesystemen.Vanuit één van de produktielocaties is de vraag aan Lubrafil gesteld voor een vervangend automatisch filter van Boll & Kirch type 6.10DN50, welke sinds 1988 in gebruik is. Na 30 jaar perfect te hebben gefunctioneerd in een walsoliesysteem was het einde van de “levens cyclus” van dit filter in zicht.


Opdrachtgever Tata Steel IJmuiden
Locatie Koudwals
Systeem

Boll & Kirch automatisch filter
Medium: Walsolie
Type: 6.10 DN50 in RVS
Capaciteit: 2,5 m3/hr
Overig: RVS filterelement 200 My

Lubrafil heeft  een vervangend, nieuw Boll & Kirch filter type: 6.18 DN50 aangeboden welke volgens de laatste technieken wordt geproduceerd. Dit type filter is wat robuuster van omvang wat gelijk de kern van het probleem vormde.  De installatie was bij nieuwbouw zo compact gebouwd dat dit nieuwe type met geen mogelijkheid te installeren zou zijn.

Boll & Kirch automatisch filter

De uitdaging voor Lubrafil was om het “versleten” Boll & Kirch filter weer in een dermate goede conditie te brengen zodat deze weer jaren op topniveau kan presteren. Na binnenkomst zijn alle delen eerst ultrasoon gereinigd en  gecontroleerd op slijtage. Samen met de hulp van Boll & Kirch zijn van de versleten onderdelen nieuwe  produktietekeningen gemaakt. De benodigde componenten zijn vervolgens gefabriceerd volgens de laatste technieken. Na montage is het filter aan een uitvoerige test onderworpen welke glansrijk is doorstaan. Tata kan weer onbezorgd jarenlang vertrouwen op een goed werkend Boll & Kirch filter.

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?