Stadhuis Amsterdam

Strukton Worksphere heeft een contract met de gemeente Amsterdam voor onderhoud, renovatie en optimalisatie van de werktuigbouwkundige installatie in de gebouwencomplexen. Onderdeel daarvan is het vervangen van een ruim 30 jaar oud Boll & Kirch duplex filter in het Stadhuis van Amsterdam. (De Stopera) Het filter wordt toegepast om het Amstel grachtwater te filteren alvorens het in de diverse koel- en verwarmingssystemen van het stadhuis wordt gebruikt.


Opdrachtgever Strukton Worksphere
Locatie Stadhuis/Muziektheatercomplex Amsterdam
Systeem

Boll & Kirch duplex filter
Medium: Grachtwater (Amstel)
Type: 2.05.5-520.750-DN250 PN10
Capaciteit: Maximale 500 m3/hr
Overig: RVS filterkorf, fijnheid 2 mm (1 per huis)

Lubrafil en Boll & Kirch dringen door tot in het hart van Amsterdam

Lubrafil heeft het complete project voor haar rekening genomen. Van het verwijderen en afvoeren van het oude filter, leidingwerk aanpassen, leveren installeren en testen van het nieuwe filter tot aan het regelen van de benodigde vergunningen en de mobiele kraan die nodig was om het oude filter uit, en het nieuwe filter de kelder in te hijsen.

Boll & Kirch duplex filter

Het betreft hier een Boll & Kirch duplex filter 2.05.5DN250. Een type filter waarbij één filterkamer in gebruik is en één filterkamer stand-by staat. Bij vervuiling kan eenvoudig, middels overhalen van een hendel van filterkamer worden gewisseld. Het vervuilde element in de betreffende filterkamer is direct “ingeblokt” en kan veilig worden gedemonteerd voor (ultrasoon) reiniging. Groot voordeel voor de klant is dat er dus geen onderbreking van water toe- en afvoer plaatsvindt en de functionaliteit van het filter continue beschikbaar is.

Het filterhuis is aan de binnenzijde voorzien van een speciale coating en de overige delen zijn vernikkeld of hebben een rubberbekleding. Alles ter bescherming tegen de relatief agressieve fysische en chemische eigenschappen van het grachtwater. Het Boll & Kirch filter is voorzien van een optisch/elektrische drukverschilmeter die de mate van vervuiling direct zichtbaar maakt.

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?