Project Audax en Pugnax

De Audax en het zusterschip de Pugnax van ZPMC - Red Box Energy Services zijn de enige zware lading schepen in de wereld die het gehele jaar in de Arctische wateren kunnen varen. Bij een temperatuur van 50 graden onder nul en met een snelheid van 3 knopen zijn deze Polar Class 3 Heavy Transportschepen nog in staat om door ijsdiktes van 1,5 meter te varen. De schepen van ruim 200 meter lang, 43 meter breed en met een maximale diepgang van 13,5 meter zijn met recht ‘ijsreuzen’ te noemen.


Opdrachtgever ZPMC Red Box Energy Services
Locatie Audax, Pugnax
Systeem

Boll & Kirch Automatisch filter

Bollfilter 6.48

Europafilter

EF2115V

IJsreuzen Audax en Pugnax vertrouwen op Lubrafil met Europafilter en Boll&Kirch filters

Lubrafil leverde eerder al filtersystemen van Boll&Kirch en Europafilter voor de Red Zed 1 en Red Zed 2 en nadien ook voor de Audax en Pugnax. De Wärtsila dieselmotoren zijn voorzien van continue-zelfreinigende Boll&Kirch smeeroliefilters van het type 6.48. Op vele plekken zijn voor diverse toepassingen filters van Boll&Kirch te vinden aan boord van deze schepen.

Voor de hydraulische aangedreven Local Power Units (LPU) heeft Lubrafil oliereinigingssystemen van Europafilter geleverd. Red Box realiseert zich dat 70% van de vervuiling in (hydraulische) olie zich onder de 1 micron bevindt en tot 90% van de storingen in (hydraulische) system veroorzaakt wordt door vervuilde olie. De Europafilter systemen reinigen de olie dan ook tot op 0,1 micron en halen daarbij direct water uit de olie. Hierdoor blijft de olie én de installatie in optimale conditie en is de kans op storingen door vervuiling in de automatische kleppen die aangestuurd worden tot een minimum beperkt.

dummy image
dummy image

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?