AWZI Houtrust

Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Houtrust is oorspronkelijk gebouwd in 1967 en in de loop der jaren ingrijpend gerenoveerd. Met de huidige zuiveringscapaciteit van 430.000 vervuilingseenheden kan de installatie probleemloos het afvalwater zuiveren van inwoners en bedrijven van Den Haag en omstreken. Op een terrein met een oppervlakte van 5 hectaren kan AWZI Houtrust gemiddeld per dag bijna 79.000 kubieke meter afvalwater zuiveren, oftewel de inhoud van meer dan 2.600 tankwagens.


Opdrachtgever Delfluent Services bv
Locatie Houtrust / Den Haag
Systeem

Boll & Kirch automatisch filter
Medium: Effluent water
Type: 6.19 GR150 DN200 PN10 (2 stuks) (terugspoeling (deels) met extern medium) 
Capaciteit: Maximale 250 m3/hr (per filter)
Overig: RVS filterkaarsen, fijnheid 200 mircon (24 per filter)

Haagse “oudjes” mogen met pensioen

Het beheer van de zuivering wordt uitgevoerd door Delfluent. Dit is een consortium van vier nationale en internationale, gespecialiseerde bedrijven, dat werkt aan het ontwerpen, bouwen, financieren en beheren van de afvalwatervoorzieningen in de regio Den Haag voor een periode van 30 jaar. Het Hoogheemraadschap van Delfland, de opdrachtgever, heeft gekozen voor een publiek-private samenwerking, die uniek is in de watersector in Nederland.

Boll & Kirch 6.19 GR150 DN200

Lubrafil heeft voor de locatie Houtrust over de jaren heen vele handmatige- en automatische waterfilters geleverd voor diverse processen. Voor twee van deze automatische terugspoelfilters van het type 6.12-DN200 uit 1987 was het na 30 jaar in bedrijf, tijd voor vervanging (ook al functioneerden de filters nog altijd). Het type 6.12 is al geruime tijd uit productie en vervangen door het type 6.19 met andere inbouwmaten.

Het totale project is door Lubrafil aangenomen; levering, installatie, aanpassen van het leidingwerk (inclusief laswerkzaamheden) en de inbedrijfstellen. De oude filters zijn door Lubrafil op verantwoorde wijze afgevoerd.

Takelwerkzaamheden

Resultaat 1

Resultaat 2

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?