Amercentrale in Geertruidenberg

RWE produceert op de Amercentrale 600 megawatt electriciteit en 350 megawatt warmte. Energie voor ruim 1 miljoen huishoudens. De warmte die eenheid 9 (in bedrijf sinds 1993) produceert wordt in de Plukmadesepolder (gemeente Drimmelen) gebruikt voor het verwarmen van kassen en in wijken van Breda en Tilburg voor stadsverwarming. De belangrijkste brandstoffen zijn steenkool en biomassa in de vorm van houtpellets.


Opdrachtgever RWE (Essent)
Locatie Amercentrale in Geertruidenberg
Systeem

Boll & Kirch automatisch filter
Medium: rivierwater (Amer/Bergsche Maas)
Type: 6.18DN100 (2 stuks)
Overig: Speciale lengtekaarsen rondprofiel 75 micron Centrifugaalpompen, PLC besturingsunit

Lubrafil bouwt complete filterskit voor Amercentrale in Geertruidenberg

Lubrafil heeft het complete project voor haar rekening genomen. Engineering, inkoop, uitvoering, realisatie en in bedrijfstelling is onder Lubrafil verantwoording uitgevoerd. Daarbij is nauw samengewerkt met een tweetal toeleveranciers. Een voor het produceren van het metalen frame waar alle onderdelen op gemonteerd zijn en een voor het besturingssysteem en het electrisch aansluiten ervan.

Boll & Kirch automatisch terugspoelfilter

We hebben twee parallelle filtratiestraten gebouwd, ieder uitgerust met een Boll & Kirch automatisch terugspoelfilter type 6.18DN100. Beide systemen hebben eigen pompunits. De algehele besturing vindt plaats middels een PLC die volgens een veiligheidsprotocol is voorgeprogrammeerd. Het systeem kan hierdoor betrouwbaar en feilloos functioneren. De signalen van de PLC worden integraal in het hoofdsysteem van de energiecentrale ingelezen en bewaakt.

Note

You have not entered a filter serial number.
Are you sure you want to proceed to the RFQ?